Exodus (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789000321841
Afgeprijsd € 12,75 Consumentenprijs € 12,99
Links
Afgeprijsd € 12,75 Consumentenprijs € 12,99

Hoe migratie onze wereld verandert

Nooit eerder waren jonge mensen in arme landen zich zo bewust van de mogelijkheden buiten hun eigen land. Het gevolg is migratie op grote schaal, waardoor zelfs hele landen ontvolkt kunnen raken. In de gastlanden wonen mensen van allerlei nationaliteiten, die niet integreren. De bevolking van de emigratielanden raakt verspreid en het zwaartepunt van hun economische activiteit ligt vaak buiten hun land van oorsprong.

 

Exodus zal veel discussie opleveren

Paul Collier neemt een prikkelende stelling in. Hij bepleit dat nationale grenzen alleen binnen strenge regels overschreden kunnen worden. Exodus presenteert ethische en legitieme redenen om migratie te beperken, in het belang van zowel de samenleving in de gastlanden als in de migratielanden. Collier onderbouwt zijn betoog met de verhalen van mensen die achterbleven, van mensen die emigreerden naar nieuwe landen en van degenen die het effect van migranten in hun eigen maatschappij ondervinden.

 

Paul Collier is hoogleraar Economie in Oxford en was directeur ontwikkelingsonderzoek van de Wereldbank. Hij was topadviseur over Afrika voor Tony Blair en wordt regelmatig door verschillende wereldleiders om advies gevraagd over de armoedeproblematiek.

Meer informatie
Isbn 9789000321841
Titel Exodus (e-boek)
Subtitel hoe migratie onze wereld verandert
Auteur's Paul Collier
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Imprint Spectrum
Uitgifte datum 2013-11-05
Nur code 680
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 229.00
Uitgave 1
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Exodus (e-boek)