De breuklijn (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789000333417
Afgeprijsd € 11,75 Consumentenprijs € 11,99
Links
Afgeprijsd € 11,75 Consumentenprijs € 11,99

Verhalen uit het echte Afrika

 

Het beeld van Afrika als een hulpbehoevend continent domineert nog steeds. Wat het nieuws echter niet haalt is de spectaculaire economische groei in de afgelopen tien jaar of de innovatieve landbouw en de bankensector. Afrika is het nieuwe Azië.

Het is echter niet in het belang van hulporganisaties en politici om hierover te berichten. Hulporganisaties zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van giften van donateurs. Politici willen voorkomen dat opkomende economieën ook een stem krijgen in organisaties als de VN, IMF en Wereldbank.

Daarnaast sluit men in het Westen de ogen voor de problemen die de groei met zich meebrengt: groeiende ongelijkheid en nieuwe raciale en religieuze spanningen. Bovendien wordt de groeiende weerzin tegen het Westen als paternalistische en arrogante overheerser grondig onderschat.

 

Alex Perry, als journalist jarenlang werkzaam geweest in Afrika voor onder andere Time Magazine, wil die andere kant van Afrika laten zien. Hij vertelt het verhaal van Ethiopische yuppen, van cocaïnesmokkelaars, maar ook van Westerse inlichtingendiensten die met medeweten van hulporganisaties bewust een hongersnood veroorzaken in Somalië en hoe Zuid-Afrika hard op weg is een falende staat te worden.

Meer informatie
Isbn 9789000333417
Titel De breuklijn (e-boek)
Subtitel verhalen uit het andere Afrika
Auteur's Alex Perry
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Imprint Spectrum
Uitgifte datum 2015-08-18
Nur code 320
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 395.00
Uitgave 1
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:De breuklijn (e-boek)