Deugdethiek, levensbeschouwing en religie (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789000345281
Afgeprijsd € 11,75 Consumentenprijs € 11,99
Links
Afgeprijsd € 11,75 Consumentenprijs € 11,99

Wat bindt ons?

Wat zijn de overeenkomsten in het denken over goed en kwaad tussen bijvoorbeeld het christendom, hindoeïsme, islam, confucianisme en boeddhisme? In Deugdethiek, levensbeschouwing en religie gaan verschillende filosofen op zoek naar een ‘wereldethos’ dat levensbeschouwelijke tradities over de hele wereld met elkaar verbindt. Deze verbinding wordt gezocht in deugden die in vele tradities aanwezig zijn en dikwijls een voorname rol spelen. Wat op het eerste gezicht onoverbrugbare verschillen lijken tussen culturen, blijkt na een inspectie van de achterliggende deugden vaak op veel punten opmerkelijk overeenkomstig te zijn. 

Naast een inleiding over de klassieke deugdenleer bij Homerus, Plato en Aristoteles gaan de auteurs in op de invulling van deze deugdenleer bij de belangrijkste levensbeschouwingen. De bundel eindigt met een hoofdstuk over de opvattingen van deugd in de praktijk van de Nederlandse samenleving. 

Andreas Kinneging en Timo Slootweg zijn beiden als rechtsfilosoof verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. Van Kinneging verscheen eerder Geografie van goed en kwaad.

Meer informatie
Isbn 9789000345281
Titel Deugdethiek, levensbeschouwing en religie (e-boek)
Auteur's Andreas Kinneging
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Imprint Spectrum
Uitgifte datum 2015-04-02
Nur code 730
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 266.00
Uitgave 1
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Deugdethiek, levensbeschouwing en religie (e-boek)