Duister Europa (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789000345427
Afgeprijsd € 14,75 Consumentenprijs € 14,99
Links
Afgeprijsd € 14,75 Consumentenprijs € 14,99

'Wat Kaplans werk zo bijzonder maakt, is dat hij er telkens in slaagt om vanuit zijn observaties ter plaatse de geschiedenis van een regio of zelfs een heel continent tot leven te brengen en in een nieuw perspectief te plaatsen.' - de Volkskrant

'Duister Europa is een diepgravende studie naar een land en zijn bevolking, historische antropologie vermengd met geopolitiek.' Huffington Post

Na omzwervingen door het Midden-Oosten en Azië is Robert Kaplan weer terug bij zijn grote liefde Roemenië. Kaplan bezocht Roemenië voor het eerst in de jaren zeventig. Hij was een jonge journalist en het land was een naargeestige, communistische uithoek. Voor Kaplan was het liefde op het eerste gezicht. 

Duister Europa is een levendige mengeling van memoires, reisverslag, journalistiek en geschiedschrijving. Kijkend naar Roemenië verkent Kaplan grotere onderwerpen, zoals geografie, imperialisme, de rol van het lot in internationale betrekkingen, de Koude Oorlog, de Holocaust en de toekomst van Europa.

Robert D. Kaplan schreef vele boeken over buitenlandse politiek en reizen, waaronder Moesson en Balkanschimmen, waarvan wereldwijd vertalingen zijn verschenen. In 2014 verscheen Het Aziatische kruitvat, over de strijd om de Zuid-Chinese Zee. Hij is daarnaast al meer dan 25 jaar correspondent van The Atlantic Monthly. In 2011 werd hij uitgeroepen tot een van 's werelds 'top 100 global thinkers'.

Meer informatie
Isbn 9789000345427
Titel Duister Europa (e-boek)
Subtitel twee Koude Oorlogen en een reis door Groot-Roemeni?
Auteur's Robert Kaplan
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Imprint Spectrum
Uitgifte datum 2016-03-02
Nur code 686
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 287.00
Uitgave 1
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Duister Europa (e-boek)