Het einde van Europa (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789000351961
Afgeprijsd € 12,75 Consumentenprijs € 12,99
Links
Afgeprijsd € 12,75 Consumentenprijs € 12,99

Is dit de toekomst van Europa?

Europa in 2026: President Poetin houdt een militaire parade ter ere van de annexatie van Estland; militair ingrijpen door de NAVO wordt geblokkeerd door Duitsland, waar de SPD een regering vormt met de Groenen en de Communisten na de historische nederlaag van de CDU; de Franse president Marine Le Pen was al uit het samenwerkingsverband gestapt in 2021; nadat Groot-Brittannië zich terugtrok uit de EU, volgden andere eurosceptische regeringen in Europa haar voorbeeld. Europa is niet meer.

James Kirchick geeft in Het einde van Europa zijn toekomstvisie voor Europa, aan de hand van de negen grote problemen die op dit moment op het continent spelen, zoals politiek populisme, Russische druk, openlijke confrontatie met de islamitische gemeenschap, anti-Europese krachten. Kirchick geeft aan welke uitdagingen serieuze bedreigingen vormen voor de Europese Droom en wat de rol van Rusland is in het geheel.

James Kirchick is correspondent voor The Daily Beast en Newsweek. Zijn stukken verschenen onder meer in The Wall Street Journal, Foreign Policy, Der Spiegel en The Guardian. Hij is verbonden aan het Foreign Policy Initiative in Washington, D.C.

Meer informatie
Isbn 9789000351961
Titel Het einde van Europa (e-boek)
Subtitel Dictators, demagogen en de komst van duistere tijden
Auteur's James Kirchick
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Imprint Spectrum
Uitgifte datum 2017-05-18
Nur code 740
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 336.00
Uitgave 1
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Het einde van Europa (e-boek)