Moskouse nachten (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789000355334
Afgeprijsd € 14,75 Consumentenprijs € 14,99
Links
Afgeprijsd € 14,75 Consumentenprijs € 14,99

'Er zijn duizend redenen om dit boek te lezen, wat een fascinerend portret' - Paul Witteman

 

Getipt door DWDD

 

Aangrijpend en waargebeurd verhaal over een opmerkelijk, jonge Texaanse pianist ten tijde van de Koude Oorlog. Met zijn liefde voor de Russische klassieke muziek, stal Van Cliburn de harten van zowel de Amerikanen als de Russen, en zorgde hij voor een onverwachte verlaging van de spanningen tussen de supermachten, terwijl ze op het randje van een nucleaire oorlog stonden.

In 1958 reisde de volledig onbekende 23-jarige Cliburn naar Moskou om daar mee te doen aan het eerste ‘Internationale Tsjaikovski Concours’. De Sovjets waren uiteraard niet van plan om die begeerde prijs aan een onbekende Amerikaan toe te kennen, maar toen de slungelige Texaan met zijn verlegen grijns het podium opliep en begon te spelen, had hij het hele land ogenblikkelijk in zijn ban. ‘Is hij de beste?’ vroeg Chroesjtsjov na afloop aan een van de juryleden. ‘In dat geval... geef hem die prijs!’

In dit spannende, onderhoudende en ontroerende verhaal vertelt Nigel Cliff het drama en de spanning van de Koude Oorlog. In deze uitzonderlijke tijd waren een getalenteerde musicus en de tijdloze klassieke muziek tijdelijk de enige brug tussen twee destructieve nucleaire grootmachten.

 

Nigel Cliff heeft onder andere gewerkt voor The Times en The Economist. Hij heeft al meerdere veelgeprezen non-fictiewerken op zijn naam staan, onder andere The Shakespeare Riots en The Last Crusade.

Meer informatie
Isbn 9789000355334
Titel Moskouse nachten (e-boek)
Subtitel hoe een man en zijn piano de Koude Oorlog veranderden
Auteur's Nigel Cliff
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Imprint Spectrum
Uitgifte datum 2017-04-26
Nur code 320
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 528.00
Uitgave 1
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Moskouse nachten (e-boek)