Cultuur2 (Bookshelf e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789023254966
Afgeprijsd € 14,45 Consumentenprijs € 17,50
Links
Afgeprijsd € 14,45 Consumentenprijs € 17,50
Als je cultuuronderwijs wilt geven moet je iets weten over cultuur. Cultuur2 biedt daarom een theorie die inzicht geeft in wat cultuur is, welke bouwstenen van cultuur je kunt onderscheiden en hoe die met elkaar samenhangen. Het biedt een fundamenteel denkkader voor cultuuronderwijs waar een gemeenschappelijke taal uit voortvloeit. Deze taal werkt in alle leergebieden. De student krijgt de handvatten aangereikt, die nodig zijn om een visie te ontwikkelen en op stage of school passend cultuuronderwijs te maken. Hoe methodes en materiaal geschikt kunnen worden gemaakt voor cultuuronderwijs in de stageklas bijvoorbeeld..

Omdat cultuuronderwijs leerlingen leert over waarden is er behoefte aan een nieuwe manier van denken over waarden, cultuur en cultuuronderwijs. Binnen de opleiding speelt dit een rol, maar ook wanneer de student zelf voor de klas staat. Daarvoor legt Cultuur2 de basis.

Hij schrijft inhoud noch didactiek voor, maar laat zien hoe cultuur in elkaar zit en waarom dat zo is. De theorie 'toepassen' betekent dat de theoretische kennis in dit boek gebruikt kan worden om cultuuronderwijs te analyseren en het op basis daarvan vorm te geven of aan te passen.
Meer informatie
Isbn B9789023254966
Titel Cultuur2 (Bookshelf e-boek)
Subtitel basis voor cultuuronderwijs
Auteur's Barend Heusden
Bindwijze Bookshelf
Uitgeverij Gorcum b.v., Koninklijke Van
Uitgifte datum 2016-04-08
Nur code 694
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 192.00
Uitgave 1
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Cultuur2 (Bookshelf e-boek)