Dynastie (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789025300401
Afgeprijsd € 11,25 Consumentenprijs € 11,99
Links
Afgeprijsd € 11,25 Consumentenprijs € 11,99
Toen het Romeinse rijk eenmaal een wereldrijk was kwam er een einde aan de republiek. Rome baadde in bloed. De burgeroorlogen waren zo gewelddadig geweest dat het volk blij was met een alleenheerser die vrede bracht. Hij noemde zichzelf Augustus: ?de door God begunstigde?.
De lugubere roem van de door Augustus gestichte dynastie is nooit verbleekt. Er is geen familie die kan bogen op een vergelijkbare rij fascinerende namen. Tiberius, berucht om zijn perversiteit, was een formidabele generaal die eindigde in verbitterde afzondering; Caligula, gevreesd vanwege wreed-heden en vernederingen, reed over de zee; Agrippina, Nero?s moeder, wrong zich in bochten om haar zoon, die haar zou vermoorden, aan de macht te brengen; Nero zelf trouwde met een eunuch en bouwde een sprook-jespaleis op de restanten van het door vuur verwoeste centrum van zijn stad.

Tom Holland schetst een ver-bijsterend portret van Romes eerste keizerlijke familie. Dynastie gaat over haar aantrekkingskracht en over de bloedige slagschaduwen van haar misdaden, over de imposante hoofdstad die door Augustus in marmer werd herbouwd en over donkere Duitse bossen vol barbaren. De personages vormen een spectaculaire cast van moordenaars en metroseksuelen, overspeligen en dru?den, konkelende groot-moeders en weerspannige gladiatoren.
Meer informatie
Isbn 9789025300401
Titel Dynastie (e-boek)
Subtitel opkomst en ondergang van het huis van Julius Caesar
Auteur's Tom Holland, , ,
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Singel Uitgeverijen
Imprint Athenaeum
Uitgifte datum 2015-11-12
Nur code 683
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 462.00
Uitgave 2
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dynastie (e-boek)