De Peloponnesische oorlog (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789025300654
Afgeprijsd € 8,95 Consumentenprijs € 9,49
Links
Afgeprijsd € 8,95 Consumentenprijs € 9,49
Thucydides grote werk, om zijn stijl en inhoud in de Oudheid en later steeds weer bewonderd en nagevolgd, vormt het begin van de geschiedschrijving in Europa en biedt een onvergetelijk beeld van de grandeur et mis?re van de eerste democratie ter wereld.
In het eerste van de acht boeken waaruit zijn levenswerk bestaat somt Thucydides strenge eisen op waaraan een geschiedwerk moet voldoen. En vervolgens vertelt hij in zeven boeken de geschiedenis van wat hij ziet als de grootste oorlog ooit. Die geschiedenis bevat de veelbesproken grafrede van Perikles; een aangrijpende beschrijving van de epidemie die Athene teisterde; verhalen over de tragische ondergang van vele steden en de dood van ontelbare dappere strijders; het fascinerende verslag van de insluiting van enkele honderden Spartanen op een eiland; een openhartige en diepgravende dialoog over het recht van een superstaat om te heersen over zwakkeren en veel, veel meer.
De Peloponnesische Oorlog is een zeer groot en zeer veelomvattend werk. Niemand zou zoiets nu nog durven of zelfs maar kunnen ondernemen.
Meer informatie
Isbn 9789025300654
Titel De Peloponnesische oorlog (e-boek)
Auteur's Thucydides
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Singel Uitgeverijen
Imprint Athenaeum
Uitgifte datum 2014-01-07
Nur code 683
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 844.00
Uitgave 2
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:De Peloponnesische oorlog (e-boek)