Het leven van Apollonius van Tyana (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789025301354
Afgeprijsd € 8,95 Consumentenprijs € 9,49
Links
Afgeprijsd € 8,95 Consumentenprijs € 9,49
Ze zijn bijna gelijktijdig geboren, Apollonius en Jezus, en ondanks alle verschillen vertonen hun levens opvallende overeenkomsten. In hun strijd tegen de christenen schoven de heidenen Apollonius naar voren als h?n profeet, groter dan Jezus. Ook tegenwoordig zijn er nog groepen die Apollonius beschouwen als een belangrijke leraar.

In de eerste eeuw trok filosoof Apollonius van Tyana door vele landen. Hij maakte indruk door zijn ascetische levenswijze en spoorde zijn toehoorders aan tot saamhorigheid en behulpzaamheid. Hij legde partijtwisten bij, verleende hulp, verrichtte wonderen en herstelde oude religieuze gebruiken.

Philostratus biografie is nu voor het eerst in het Nederlands vertaald. Het leven van Apollonius is een bonte verzameling reisbeschrijvingen, verhalen over exotische dieren, de zeden van vreemde volken en gesprekken met koningen en keizers. Dat alles in een kader van literaire, mythologische en historische toespelingen. Mede daarom is zijn boek door de eeuwen heen veel gelezen.
Meer informatie
Isbn 9789025301354
Titel Het leven van Apollonius van Tyana (e-boek)
Auteur's Philostratus
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Singel Uitgeverijen
Imprint Athenaeum
Uitgifte datum 2014-01-07
Nur code 308
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 357.00
Uitgave 2
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Het leven van Apollonius van Tyana (e-boek)