Goden, monsters en helden (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789025302535
Afgeprijsd € 4,45 Consumentenprijs € 4,49
Links
Afgeprijsd € 4,45 Consumentenprijs € 4,49
Het complex van Oedipus, de kwelling van Tantalus, de hiel van Achilles en de ogen van Argus. Iedereen kent ze. Maar waar komen ze vandaan? De verhalen van de oude Grieken inspireren en boeien al eeuwenlang talloze kunstenaars en lezers. De geheimtip voor wie wil weten hoe ze zijn ontstaan en voor wie erover mee wil kunnen praten: lees Josho Brouwers.
Er zijn andere boeken over de Griekse mythen, maar dit boek gaat verder. Bekende ?n onbekende teksten worden helder naverteld, bronnen en invloeden worden genoemd ?n de lezer krijgt een overzicht van de godsdienst en geschiedenis van het oude Griekenland bron van al die mooie en tijdloze verhalen.
De mythen worden chronologisch behandeld, van het ontstaan van de wereld en de eerste goden tot de opkomst van het Olympisch pantheon van Zeus. De grote finale is de Trojaanse Oorlog. Bronnen zijn niet alleen de beroemde teksten van Homerus, maar ook veel andere gedichten en verhalen. Dit veelzijdige handboek bevat handige indexen, zodat elke lezer kan vinden wat hij zoekt.
Meer informatie
Isbn 9789025302535
Titel Goden, monsters en helden (e-boek)
Subtitel de mythologie van de oude Grieken
Auteur's Josho Brouwers
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Singel Uitgeverijen
Imprint Athenaeum
Uitgifte datum 2014-09-10
Nur code 683
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 148.00
Uitgave 2
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Goden, monsters en helden (e-boek)