Ik ben dynamiet (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789029525855
Afgeprijsd € 6,75 Consumentenprijs € 13,99
Links
Afgeprijsd € 6,75 Consumentenprijs € 13,99
Friedrich Nietzsche is een van de belangrijkste filosofen, en zijn idee?n over de ?bermensch, de wil tot macht en de slavenmoraal hebben alle regionen van de cultuur doordrongen. Maar wat weten de meeste mensen echt over Nietzsche, behalve de snor, de dreigende blik en een vage associatie met nihilisme en fascisme?
Nietzsche zelf geloofde dat elke vorm van filosofie in wezen autobiografisch is. In deze levendige biografie neemt Sue Prideaux de lezer mee naar de wereld van deze briljante denker. Ze laat zien welke gebeurtenissen en personen zijn leven en werk hebben be?nvloed. Ze beschrijft zijn ontwikkeling vanaf zijn christelijke opvoeding ? overschaduwd door de dood van zijn vader ? via zijn universitaire carri?re en zijn korte beroemdheid als eenzame filosoof op hoge bergtoppen, tot zijn afdaling in de waanzin.
Ik ben dynamiet leest als een roman en toont de man achter de mythe. Een fascinerend portret van de meest onbegrepen filosoof van de geschiedenis, alsook van de mensen in zijn omgeving, zoals Richard en Cosima Wagner, Lou Salom? en Nietzsches antisemitische zus Elisabeth. De biografie werd vertaald door Nietzschekenner Peter Claessens.
Meer informatie
Isbn 9789029525855
Titel Ik ben dynamiet (e-boek)
Subtitel Het leven van Nietzsche
Auteur's Sue Prideaux, , ,
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Singel Uitgeverijen
Imprint De Arbeiderspers
Uitgifte datum 2018-12-03
Nur code 320
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 468.00
Uitgave 2
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ik ben dynamiet (e-boek)