Lucia de B. (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789029573443
Afgeprijsd € 8,95 Consumentenprijs € 9,49
Links
Afgeprijsd € 8,95 Consumentenprijs € 9,49
Net als de meeste mensen was ik altijd van mening dat ons rechtssysteem goed en rechtvaardig was. Dat gaf me een veilig gevoel, ik vertrouwde erop dat eerlijke en capabele mannen en vrouwen de wet zouden handhaven.
Maar toen wist ik niet hoe het is als er een arrestatieteam voor je deur staat. En hoe het is om van misdaden beschuldigd te worden die je niet begaan hebt.>br/> Ik kon ook niet weten hoe het is om machteloos te zijn en afhankelijk van mensen die je verachten. En al helemaal niet hoe het is om jaren in onzekerheid te wachten totdat justitie besluit wat ze met je wil doen. Nu weet ik dat wel.
En nu vertel ik jullie erover.

Lucia de Berk wordt in december 2001 gearresteerd op verdenking van moord op vier volwassenen en drie kinderen. Allemaal overleden ze in ziekenhuizen waar De Berk werkzaam was. In de media krijgt ze al snel de bijnamen 'Zuster Dood' en 'Engel des doods'.
De rechtbank veroordeelt haar in maart 2003 tot levenslang, ruim een jaar later oordeelt het gerechtshof net zo, dan zelfs met tbs.
Na onderzoek naar de bewijsvoering wordt de zaak uiteindelijk in 2008 heropend. Lucia de Berk wordt vrijgelaten. Ze heeft ruim zes jaar gevangen gezeten.
Meer informatie
Isbn 9789029573443
Titel Lucia de B. (e-boek)
Subtitel levenslang en tbs
Auteur's Lucia Berk
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Singel Uitgeverijen
Imprint De Arbeiderspers
Uitgifte datum 2010-04-28
Nur code 320
Taal Nederlands
Uitgave Heruitgave
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lucia de B. (e-boek)