9789029573474 De duim van Alva (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789029573474
Afgeprijsd € 7,75 Consumentenprijs € 7,99
Links
Afgeprijsd € 7,75 Consumentenprijs € 7,99
De stad is Antwerpen. Het decor is de Sinksenfoor, de jaarlijkse Pinksterkermis. De mensen zijn van vlees en bloed. Veel bloed!
Elk jaar klagen de omwonenden over de stijging van de criminaliteit tijdens de zes weken dat de kermis duurt. Sommigen beschuldigen de Grand Guignol, het kleine theater van de angst. Zouden die bizarre sketches echt de bloeddorst opwekken? Anderen wijten de toename van de agressie aan het helse lawaai van de Mighty Maiden, een kermisattractie die de grond doet daveren en elke gedachte onmogelijk maakt. Of ligt de oorzaak in het verleden? De nu zo swingende Antwerpse wijk (Het Zuid) is gebouwd op de plek waar eertijds de dwangburcht stond van de gehate Spaanse hertog Alva. Is er sprake van resident evil - oud kwaad dat in de bodem is achtergebleven en door de kermis wordt geactiveerd?
Cornelius Reyziger, Nederlands journalist voor een gezaghebbend tijdschrift, gelooft er niet in. Wanneer zijn vrouw zich bang laat maken door deze wazige theorien, doet hij ze schamper af als onzin. Maar gaandeweg rijst de prangende vraag in hoeverre de mens benvloedbaar is door symboliek, door een beeld. Tot uiteindelijk ook Reyziger wordt meegesleurd in het horrordrama dat de mensheid is.
De duim van Alva is een gelaagde literaire thriller die uit zijn voegen barst van de suspense.
Meer informatie
Isbn 9789029573474
Titel De duim van Alva (e-boek)
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Singel Uitgeverijen
Imprint De Arbeiderspers
Uitgifte datum 2011-02-26
Nur code 305
Taal Nederlands
Uitgave Heruitgave
Bookshelf uitvoering Nee
Download uitvoering Ja
Eboek uitvoering ePub met watermerk
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: