De zomer beschrijf je het best op een winterdag (e-boek)

Op voorraad
ISBN :
9789029592437
Afgeprijsd € 8,95 Consumentenprijs € 9,49
Links
Afgeprijsd € 8,95 Consumentenprijs € 9,49
De Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen (Skien 1828-Kristiana/Oslo 1906) was de invloedrijkste toneelschrijver van de negentiende eeuw, en misschien ook wel de beste. Niet voor niets werd hij `de Shakespeare van de moderne tijd genoemd. In 1867 vestigde hij in eigen land zijn reputatie met Peer Gynt, een dramatisch gedicht waarin hij Noorse volksvertellingen verwerkte. Zijn internationale roem heeft hij vooral te danken aan de stukken waarin hij genadeloos de burgerlijke samenleving van zijn tijd portretteerde: Een poppenhuis, Spoken en Hedda Gabler bijvoorbeeld.
Aanvankelijk riep zijn werk overal veel weerstand op. Pas later werd duidelijk hoe diep Ibsen gepeild had. Zijn stukken zijn tijdloze klassiekers geworden, ook in Nederland en Belgi?. De vele heropvoeringen van zijn stukken getuigen hiervan.
Deze eerste Nederlandstalige uitgave van Ibsens brieven geeft een rijkgeschakeerd beeld van de persoon en de toneelschrijver Ibsen. In deze bloemlezing komen naast het negentiende-eeuwse theaterleven ook zijn familie en vrienden, zijn vrouw en zijn vriendinnen en de brandende kwesties van zijn tijd aan bod.
Meer informatie
Isbn 9789029592437
Titel De zomer beschrijf je het best op een winterdag (e-boek)
Subtitel brieven
Auteur's Henrik Ibsen
Bindwijze eBoek
Uitgeverij Singel Uitgeverijen
Imprint De Arbeiderspers
Uitgifte datum 2013-06-07
Nur code 321
Taal Nederlands
Aantal bladzijden 352.00
Uitgave 2
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:De zomer beschrijf je het best op een winterdag (e-boek)